Kvigmastit innan kalvning (Phyto + Calc carb)

Ur tidningen Homeopati för djur, nr 4, 2004, av djurhomeopat Lena Elofsson

En vinter var det en kviga som fick mastit på vänster bak, två månader innan kalvning. Kanske var det någon som sög på henne?

Det var gul och grötig ”mjölk”. Jag försökte med Phytolacca och mjölkade ur henne, så gott det gick, men det verkade bli sämre istället. Juverdelen blev hård och det var svårare att få ut någon mjölk. Jag tänkte att det är väl bara att acceptera att hon blir trespent.

Men jag funderade på trolig konstitution. Hon var väldigt matfixerad, rund och trind, så hon fick Calc carb D200 i ett par dagar. Sedan tänkte vi inte mer på henne precis. När hon sedan kalvade var hon till vår förvåning frisk på alla spenar! Celltalet var lågt och hon låg sedan stadigt i bästa juverhälsoklass.

Ur tidningen Homeopati för djur, nr 4, 2004, av djurhomeopat Lena Elofsson

© Lotta Hägglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *