Hydrastis canadensis

Hydrastis är ett relativt litet homeopatiskt medel, men är ett av de bästa medlen vid andningsbesvär med ”snor”-typen som är seg, tjock och svår att bli av med! Medlets speciella kännetecken är TJOCKA, TRÅDIGA UTSÖNDRINGAR. Dessa utsöndringar kan även vara lite blodiga, sega, gulaktiga eller vita, i det tjocka och trådiga sekretet.

Näsborrarna kan vara täta, så att sekretet rinner bakåt i halsen. Den mjuka delen inne i näsan kan vara svullen. Kroniska katarrer i respirationsorganen – alltså ända uppifrån bihålorna och ned i luftrören – hosta med segt slem, som är tjockt och trådigt. Huvudvärk fram i pannan pga bihålorna.

Hydrastis kan vara till hjälp vid snor, där sekretet rinner, är det en brännande känsla som gör huden och näsan öm. Det rinner inte så mycket när personen är inomhus men utsöndras i riklig mängd när personen går ut.

När det kittlar i halsen, med en torr och hård hosta eller en lös hosta, som förvärras under dagen, med ett tjockt, gult och trådigt slem, då kan Hydrastis hjälpa.

Hydrastis har även fler användningsområden – kontakta en homeopat för mer information.

//LottaH

Copyright © Homeopati för djur 2019