Du kan också prova homeopati!

Artikel fritt översatt från: https://homeopathyplus.com/you-too-can-test-homeopathy/

Till er som fortfarande tvivlar…här kommer ett enkelt litet experiment, för att se om homeopatisk potensering verkligen har någon effekt.

Införskaffa lite frön som du sår i två olika grupper. Vattna den första gruppen som vanligt (det blir din kontrollgrupp)

Den andra gruppen, testgruppen, vattnar du också, men blanda i 5 droppar potenserat bordssalt (Natrium mur C6) per 50 ml vatten.

Du kommer att upptäcka att fröna från testgruppen växer snabbare och ymnigare än kontrollgruppen. Detta trots att en C6 potens är så gott som mikroskopiskt oskiljbar från vanligt vatten.

Var hittar man då Natrium muriaticum C6?

Antingen från ett homeopatiskt apotek, eller så kan man beställa via nätet…eller så gör du en egen C6-potens – det är enkelt!

För detta experiment behöver du ingen modertinktur utan tillsätt bara 1 del vanligt bordssalt till 99 delar vatten, (behöver inte vara exakt uppmätt för att en potensering ska ske och du ska få en effekt hos plantorna) i en flaska. Lämna lite utrymme så att vätskan har plats att ”skakas” runt. Därefter skakar du flaskan kraftigt 10 gånger. Nu har du en homeopatisk C1 potens.

Nästa steg är att ta 1 del av C1-potensen, tillsätta 99 delar vatten…och skaka kraftigt 10 gånger. Voila…C2 potens.

När du har gjort denna procedur 6 gånger har du en C6 potens av Natrium muriaticum, att använda till ditt experiment. Av detta använder du alltså 5 droppar per 50 ml vatten.

Ps…berätta gärna hur experimentet gick!

//Lotta

Copyright © Homeopati för djur 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *