Chockad fjällko med död kalv (Acon + Arn)

Av Helen Anebo, dipl djurhomeopat

En lantbrukare ringde lite i panik en tidig morgon och hade problem med en fjällko. De hade fått dra ut en jättestor död kalv under natten och nu låg kon helt paralyserad på sidan, med huvudet utsträckt rakt framför kroppen. Hon reagerade inte vid beröring.

Eftersom ägaren hade ett litet apotek med homeopatmedel hemma, så föreslog jag att han skulle ge henne Aconitum i M-potens, 1 dos, och se vad som hände. Ca 5-10 min efter dosen, reste hon huvudet och la sej i en normalt liggande ställning och började idissla. Hon ville dock inte resa sej upp.

Efter en timme ordinerade jag Arnica D200 x 1 dos varje halvtimme x 3 ggr och sedan avvakta. Redan 15 minuter efter första dosen reste sej kon upp och började gå runt lite i ladugården. Ägaren fortsatte ändå att ge de följande två doserna. Kon fick ytterligare en dos Arnica D200 på kvällen och på morgonen efter verkade allt vara bra. Hon åt och drack och såg pigg ut.

Ur tidningen Homeopati för djur, nr 5, 2005, av Helen Anebo

© Lotta Hägglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *