Olivia, klövspaltsinflammation (Hep + Hyper)

Olivia fick klövspaltsinflammation på HB klöv, som inte luktade, men hon var jättehalt, öm och svullen, och hade feber. Försökte först med Hepar + Hyper men det gav ingen effekt, så Geepenil sattes in (och Comforion)
När behandlingen var klar gick det inte många dagar innan hon var dålig igen! Denna gång fick hon Penovet istället. Hon blev bättre men aldrig riktigt bra. Fortfarande lite svullen och öm.
Några dagar senare började hon halta på VB istället. Såg inte ut som klövspalt, utan som att det var något bak i ”ballen”. Hon satte försiktigt ned tån när hon skulle gå. Mjölken sjönk och Olivia minskade snabbt i vikt, hon ville ju inte gå särskilt mycket. Vi satte in henne i ”äldreboendet” där det är max 10 kor och betydligt lugnare för en som inte är på hugget.

Jag började med Hepar D12 + Hypericum D200. Olivia gapade snällt när jag kom med sprutan för att ge henne i munnen. Första dan gav jag 5 ggr.
Dag 3 ändrade jag mix till Hepar C30 + Hyper D200. Nu ville hon inte ha 3 ggr /dag, utan hon tyckte det räckte med 1-2 gånger.
Dag 5 tyckte jag ev att hon gick lite bättre. Mjölken hade ökar sedan dag 2, vikten likaså.
Dag 6 brunstar hon som en galning! Har inga problem alls att stå på bakbenen för att rida, eller gå obehindrat.

© Lotta Hägglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *