Islandshästen Hvot (Sep)


Sto 7 år, hormonella problem Sepia (HFD 2003/3)

Extremt tillgiven och människokär, underbar i psyke, älskar att arbeta, glad och snäll att rida, pigg och busig. När våren och brunsten kom blev hon sur och irriterad mot allt och alla. Ville inte arbeta eller umgås alls. Backade när hon skulle gå framåt, piskade ilsket med svansen, stampade met hoven i ren protest. Hästkompisar fick inte komma i närheten av henne, då jagade hon bort dem. Matte fick inte kliva upp på henne, då försökte hon nafsa henne i baken eller trampa henne på fötterna. Ville inte gå framåt, gick väldigt sakta, vägra gå eller klev ned i diken där hon växte fast. Men, om hon sprang så sprang hon jättefort, helst i galopp.

Matte tyckte att hon kändes bättre efter att hon fått rasa av sej, hon var mycket törstig under tiden hon svettades, dök ned i alla bäckar för att dricka.

Hvot fick Sepia D30, 1 dos per dag i tre dagar.

Redan efter ett par dagar blev hon på bättre humör, piggare vid ridning, mindre sur och irriterad. Brunsten därpå var hon samma glada häst och har ett år efter behandling inte haft några hormonella bakslag.

© Lotta Hägglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *