Häst med hovböld (Hep)

En kollega blev uppringd angående en sjuk nordsvensk brukshäst. Hästen var blockhalt på ena frambenet och veterinären undersökte, röntgade den och tryckte med visitertång, men hittade inga fel och ansåg att allt hopp var ute. Han trodde att det kanske var något med senorna. Hovslagaren kom och tog av skon och upptäckte en mycket inflammerad hovböld, som sträckte sig uppåt benet. Hästen fick Hepar och dagen efter var hästen mycket bättre. Dag två var han helt återställd och dag 3 var de till veterinären igen för att hovslagaren ville det. Veterinären trodde det var en annan häst han såg. När han fick reda på att det var homeopatins förtjänst utropade han:
”Det kunde jag ge mig f-n på! När ett mirakel skett är det den där homeopatin som varit inblandad!”

Av Helen Anebo, dipl djurhomeopat

© Lotta Hägglund

2 reaktioner till “Häst med hovböld (Hep)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *