Jojo, Jack Russel-tik med diskbråck

av djurhomeopat Ann Bonde, ur; (HFD 2003/3)

Hade haft problem med diskbråck tidigare, förlamad i bakdelen. Låg 10 dagar på djursjukhus men blev inte bättre. Avlivning tycktes vara enda utvägen.

Fick då Hypericum och på fyra dagar blev hon helt återställd.

Återfall tre år senare, var väldigt dålig, avlivning var ett alternativ som diskuterades, uppförde sej som om hon hade en hjärnskada. Veterinär sa att det troligen var diskbråck. Fick till en början sitt konstitutionsmedel Lycopodium men svarade inte på medlet. Sedan Hypericum, men svarade inte speciellt bra. Fick då Bryonia eftersom hon vägrade röra sej, såg ut att trycka sej ned mot golvet/filten, men ingen större effekt där heller. Återgick då till Hypericum och efter 5 min försökte hon sitta upp. Efter flertalet doser blev hon bättre och bättre för varje dag, fick medlet i ca en vecka. Därefter sitt medel Lyc. Är nu pigg och glad, springer som en valp. Även olydigare än nånsin!

© Lotta Hägglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *