Har din hund växtvärk eller ont i ryggen?

ur tidningen HFD 2002/1 av Annika Ilic och schäfern Mischalands Cimbo

Jag skulle vilja berätta om tre sorters homeopatmedel, som jag fick tips om av min hundkompis, när min schäferhane Cimbo drabbats av växtvärk (panosteit), som pågick mer eller mindre konstant i flera månader sedan han var ca 6 månader.

Både förröntgen samt röntgen av både armbågar och höfter visade helt normala förhållanden, förutom att panosteiten syntes på röntgen när han var 1 år. Hunden blev ordinerad Metacam för att lindra hans stora besvär, men med de angivna flertaliga biverkningar som medlet eventuellt kunde ge, kändes det inte så bra. Men ibland finns inget val, då han led mer av sin växtvärk. Cimbo skulle, enligt veterinären, motioneras normalt, med både lek och stoj där han själv skulle kunna kontrollera sin aktivitet.

Vi pratade om saken på hundklubben och då fick jag tipset att köpa homeopatmedlen Arnica D12 samt Symphytum D6 på Scanfarma AB i Stockholm, som sålde homeopatmedel.

Jag diskuterade min hunds problem med djurhomeopaten Eva, som istället föreslog Calcium phosphoricum D12 samt Arnica D12 i kombination, tre piller av vardera sort. Det dröjde ca 4 dagar, sedan var hältan borta! Jag lät honom ta kuren ett tag till och gjorde sedan uppehåll. Cimbo blev helt återställd och lyckan var fullkomlig.

Jag har berättat om Cimbo och rekommenderat kuren till mina hundkompisar, som har hundar med växtvärk som knappt kunnat gå. I flera fall har kuren hjälpt och hunden slutar halta efter ca 4 dagar. Dessa hundar är friröntgade, så man vet att det inte finns något bakomliggande fel.

Jag har en hundkompis vars 6-årige schäferhane haft stora problem med ryggen. Han kunde inte hoppa in i bilen själv och hade svårt att röra sig fritt vid lek. Det var så illa att ägaren funderade på att ta honom till hundhimlen. Hon fick tips om att prova Symphytum D6 samt Arnica D12 och efter en vecka var hunden förändrad. Den lekte och hoppade i och ur bilen, utan några som helst problem, och var som en unghund i kroppen.

Nu är vi många som testat dessa små piller med positivt resultat och är övertygade om att de faktiskt hjälper. Pillerna ger inga biverkningar, och de innehåller inga syntetiska tillsatser. Arnica ökar blodgenomströmningen i leder och muskler och Symphytum läker skelettet.

Så hav tröst mina vänner, det finns hjälp för era hundar! Eftersom val av homeopatmedel oftast är individuellt baserat, är det bäst att ta kontakt med en utbildad djurhomeopat, för val av lämpligaste medel för just den symptombild som den enskilda hunden uppvisar.

(Reds anmärkning: Vid klassisk homeopati ger man endast ett medel i taget. Här hade man även kunnat dela upp medlen och ge dem vid olika tidpunkter på dygnet. Läs mer om Klassisk homeopati under Filosofi.)


Copyright © Homeopati för djur 2019

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *