Arja, ögoncoctail (Lach)


En annan ”ögonbehandling” för många år sedan var på en ko vid namn Arja…kon som hatade avbytaren…Hon hade plötsligt en cocktail-liknande, kraftig utgjutning i sitt vänstra öga. Det såg ut som en Hotshot-snaps fast med blod-var-vätska istället för kaffe-sprit-grädde.
Hon såg inget med ögat heller. Frågade veterinären om vad detta kunde vara och om vi kunde göra något men på kor finns det inte så mycket att göra vid ögonproblem förutom Chloromycetinsalva (som egentligen inte är ”utprovat” på kor) eller antibiotika, vilket inte kändes aktuellt med Arjas problem. Resonerade med veterinären om det kunde vara någon blödning i ögats främre kammare, men vi kom inte fram till någon bra förklaring för hon hade inte skadat ögat.
I alla fall satt jag mej och åter-studerade ögats uppbyggnad lite och funderade på användbara rubriker. EYE Inflammation –Retina .hemorrhagic eller EYE Bleeding –Retinal hemorrhage kanske kunde vara nåt?
Med tanke på Arjas personlighet valde jag i alla fall Lachesis C30 till henne.
Efter några dagar började ögat se mycket bättre ut, hon började även se med ögat igen. Ungefär 2 veckor efter behandlingens början kom en mastit på vänster sida, samma som hon haft problem med förr. Man kan ju bli lite undrande över min ”glädje” att hon fått mastit igen, på SAMMA juverdel. För mej var det bekräftelse på att Lachesis var hennes rätta medel! Inom homeopatin ser man Returnal of Old Symptoms (ROS) som ett tecken på att man behandlar med rätt läkemedel.

© Lotta Hägglund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *